Menu Sluiten

Recepten

Ratatouilletaart met pastinaak

2 el olijfolie
1 pakket bladerdeeg
150 gr zachte geitenkaas
70 gr tomatenpuree
verse tijm
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 paprika
3 tomaten
sjalotjes
pastinaak

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvorm in met boter.
Schil en snijd de pastinaak, aubergine, courgette, paprika, knoflook,
tomaten en sjalotten mooi brunoise en bak kort aan in de pan met olijfolie.
Voeg naar smaak peper, zout en verse tijm toe.
Sluit af met het toevoegen van de tomatenpuree.
Bedek ondertussen de springvormbodem en zijkanten met het bladerdeeg.
Stort het ratatouille mengsel in de springvorm en verdeel deze eerlijk. 
Zet hem voor 14 minuten in de voorverwarmde oven.
Na 14 minuten de taart uit de oven halen en de geitenkaas eroverheen brokkelen.
De taart moet vervolgens nog 6 minuten terug in de voorverwarmde oven.

Chocoladecake met Sinaasappel

  1. Verwarm de voor op 180 graden en vet het bakblik in.
  2. Meng in een klein bakje het lupinemeel, flora vegan roomboter en de bruine basterd suiker met een staafmixer, voeg geleidelijk toe het zelfrijzend bakmeel, baking soda, vanille en appelazijn.
  3. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  4. Schep de gesmolten chocolade en wat geraspte sinaasappel bij het mengsel.
  5. Giet het beslag in het bakblik en verdeel gelijk, dek de taart af met aluminiumfolie. Bak de taart in +/- 25 minuten gaar.
  6. Smelt ook de chocolade voor de glacé /glazuur au bain-marie. Als de taart bijna klaar is voeg dan toe aan het glazuur sinaasappel sap van 1 sinaasappel en wat extra rasp.
  7. Wanneer de taart bijna is afgekoeld kun je de glacé /glazuur op de taart gieten en gelijk verspreiden.

Ingrediënten

  1. 5 eetlepels lupine meel
  2. 250 gr zelfrijzend bakmeel
  3. 250 gr bruine basterdsuiker
  4. 250 gr flora vegan roomboter
  5. 125 gr pure chocolade
  6. 1 tl baking soda
  7. 1 tl appelazijn
  8. 1 tl vanille
  9. Rasp  van 1 sinaasappel

Glacé/Glazuur

  1. 150 gr pure chocolade
  2. 1 tl sinaasappelrasp
  3. Sap van een sinaasappel